Casino Bonus Online
Thursday, 30 March 2023
Home / Sportweddenschappen bonus

Sportweddenschappen bonus

Sportweddenschappen; inzicht of geluk? Een sportweddenschap is een weddenschap die men maakt omtrent sport. Door te voorspellen wat de uitkomst van een wedstrijd zal zijn, kan er enorm veel geld worden verdient. Uiteraard moet de voorspelling hiervoor wel kloppen. Is de uitslag verkeerd, dan verliest degene die zijn geld heeft ingezet zijn geld.

Klik om alle bonusaanbiedingen zien

Het maken van een sportweddenschap is veel makkelijker geworden door de komst van het internet. Door online, anoniem, te wedden vanuit huis kan er altijd worden meegespeeld en dus potentieel veel geld verdiend worden.

Er zijn dan ook verschillende soorten manier van wedden, te weten:

 • Live betting: dit is het wedden tijdens een spel, kan welliswaar ook plaatsvinden vanuit huis.
 • Exchange betting of parimutual betting: Dit is de bekendste weddenschap, zoals wij die allemaal kennen. Tussen twee spelers, hard tegen hard. De organisator van het evenement krijgt een deel van het ingezette geld
 • Fixed odds: Dit is een weddenschap tussen de wedder en de organisator van het evenement. De organisator stelt de kansen van de wedstrijd vast en spelers kunnen vervolgens geld inzetten. Er wordt een quote vastgesteld en die bepaald hoeveel men utbetaald krijgt wanneer er gewonnen wordt.

Deze zijn weer als volgt onder te verdelen:

 • ‘Normale’ weddenschappen: Dit zijn de weddenschappen waarbij er simpelweg aan wordt gegeven wie er gaat winnen of verliezen.
 • Dubbele kans weddenschappen: Deze weddenschappen geven meer zekerheid, maar betalen wel lager uit. Je wed hierbij als het ware twee keer op 1 team/invididu.
 • Meer dan/minder dan: Bij deze vorm van wedden gaat het om het principe: worden er minder dan 2 doelpunten gescoord, is ‘minder’ goed, worden er meer dan 2 doelpunten gescoord, dan is ‘meer’ goed.
 • Asian Handicap: Deze vorm van wedden wordt steeds populairder. Hierbij wordt gelijkspel uitgesloten en dat betekent meer kans op een goede inzet. Wanneer men toch verliest, krijgt men vaak de helft van het geld terug.
 • Wedden op ruststand en uitslag: Hierbij wordt er gewed op de tussenstand tijdens de rust, maar ook op wat de eindstand zal zijn.

Om het wedden op sportwedstrijden aantrekkelijker te maken, gebruiken veel organisatoren bonussen. Hieronder zullen een paar van die bonussen worden omschreven.

Sportweddenschappenbonusen

 • Registratiebonus: Dit is de bonus die je ontvangt als je een nieuw account registreert en kunnen bestaan uit een gratis weddenschap of een cashback bonus (zie hieronder).
 • Cashback bonus: Als je meer dan een bepaald bedrag besteed over verschillende weddenschappen, kan je geld terugverdienen. Bijvoorbeeld: Voor iedere 100 euro die je besteed, krijg je 5 euro terug.
 • Comeback bonus: Dit is een bonus die iemand kan verdienen wanneer hij lang niet actief is geweest als wedder. Deze bonus wordt gebruikt om de wedder weer terug te krijgen als vaste klant.
 • Eerste stortingsbonus: Dit is een bonus die eigenlijk alle bookmakers geven aan nieuwe wedders die een eerste storting maken.

online sportweddenschappen bonusIn Nederland bestaat er een wet voor het maken van weddenschappen, ook wel de Wet op de Kansspelen genoemd. Daarin worden niet alleen maatregelen genoemd voor het voorkomen van kansspelverslaving, maar ook worden er strenge regels gehanteerd wat betreft vergunningen en de kansspelbelasting. Deze wet is noodzakelijk, aangezien er erg veel sporten zijn waarop gegokt kan worden. Een klein aantal sporten die erg populair zijn onder wedders: Paardenrennen, vechtsport, autosport, volleyball, darts, voetbal, golf, American football, wielrennen.

In Nederland is De Lotto de enige die een vergunning heeft voor het organiseren van sportweddenschappen. Echter is het in Nederland verboden om online kansspelen aan te bieden. Veel Nederlanders weten dit te omzeilen, door via een buitenlandse website toch mee te spelen. Op deze manier loopt de Nederlandse overheid kansspelbelasting mis.

Een bekende term in gokkersland is ‘punter’. Dit zijn professionele gokkers die systematisch geld inzetten op sportwedstrijden en daar op die manier winst mee denken te halen. Aanhangers van dit ‘geloof’ zeggen dat er met geduld en een goede strategie heel veel winst te behalen valt. Zij zeggen: Gokkers hebben een illusie van controle, punters hebben de echte controle’.

De grootste vraag is natuurlijk: Kan je invloed uitoefenen op een gok? Ja. Dat kan. Helaas is dat alleen niet legaal. Matchfixing is het omkopen van spelers en scheidsrechters, zodat de uitslag van een wedstrijd in princpe van tevoren al vaststaat. Het gaat hier vooral om Aziatische criminelen die ontzettend veel geld inzetten op sportwedstrijden.

Veel gokkers hebben geen zin om enorme wiskundige systemen te ontwikkelen en de meeste weddenschappen worden dan ook op de gok gedaan. Veel gokkers geloven echter dat er toch een hogere hand is die ze helpt om te winnen en zo begint vaak verslaving; compleet geen gevoel meer voor waarde van het geld hebben. Gok daarom altijd verstandig en zorgt dat het een hobby blijft; geen verslaving.

Share